Superleuke en leerzame zangles in Haarlem! Zangles voor alle leeftijden in pop, R&B, rock, jazz, folk en musical. Leer zangtechniek, en doe ervaring op met optreden en zingen in bands!

Zangtechniek
De zangtechniekwereld is volop in beweging. Er komen steeds meer zangtechniekmethoden bij dit zich bezig houden met het zingen van de muziek van nu. Zij houden zich bezig met hoe je pop, R&B, musical en rock gemakkelijker kunt zingen, en hebben daar een andere kijk op dan de traditionele zangmethodes.  Ik vind het leuk om deze methodes te bestuderen zodat ik mijn leerlingen de beste zangles kan bieden. Zo heb ik mij de laatste jaren bezig gehouden met de Complete Vocal Technique van Catherine Sadolin (CVT), EVT van Jo Estill, Singing Success van Brett Manning en The singing zone van Per Bristow. Ik pas technieken toe uit al deze methodes. Deze zangtechnieken geven veel handvatten om lekker te zingen zoals jij wilt klinken, maar dan wel op de meest makkelijke manier, zonder keelpijn of stemklachten!

Zangles op maat
Iedereen is anders en komt met verschillende vragen of problemen. Ik pas mijn les op jou en jouw leerstijl aan. Ik vind het belangrijk dat jij zingt wat je mooi vind, dus jij bepaalt wat je wilt zingen! Ik geef zangles voor beginners en gevorderden (ook voor mensen die bang zijn niet te kunnen zingen maar toch graag willen kijken of ze het kunnen leren!). Ook kan ik je helpen je voor te bereiden op een auditie voor het conservatorium.

Plezier, muzikaliteit en interpretatie
Techniek is belangrijk maar het gevoel is dat ook! Gewoon genieten van een liedje van voor tot achter te kennen en ‘mooi’ te zingen. We werken ook aan interpretatie: Waar gaat het liedje over, wat voor gevoel geeft het je? Met zingen ontwikkel je je muzikaliteit, je gevoel voor zuiverheid en ritme. En: wie weet ontdek je wel dat je kunt improviseren of tweede stemmen kunt zingen!

Stemproblemen oplossen
Stemproblemen zoals heesheid en keelpijn, komen vaak door een verkeerd gebruik van de stem. Met de juiste stemtechniek, ademsteun en ontspanning van gebieden waar je verkeerde spanningen hebt kan ik je helpen deze stemproblemen op te lossen.

Ontspanning
Zingen is iets wat je doet met je lichaam. Heel vaak komt een stem er niet lekker uit omdat we met teveel spanning in de verkeerde gebieden van ons lijf zingen. Ik leer je voelen welke lichaamsdelen je kunt ontspannen, waar je wel spanning moet maken en waar je op kunt letten om zo makkelijk mogelijk te kunnen zingen met jouw optimale geluid.

Stijlen
Ik ben zelf een muzikale alleseter, dat betekent dat je bij mij terecht kunt voor bijna alle stijlen (behalve klassieke zang). Mijn extra specialiteit is folk en Ierse muziek.

Samenspel
Ik werk samen met collega-muziekdocenten van de Hart Muziekschool om te zorgen dat al mijn leerlingen ook ervaring op kunnen doen met het samenspelen met andere instrumenten en het zingen in bands. Op onze muziekschool wordt les gegeven in vrijwel elk denkbaar instrument; pop, jazz en klassiek. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor samenspel. Zie ook www.hartmuziekschool.nl

Leslocatie en lesdagen
De zanglessen worden gegeven in lokaal 103 op Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Ik geef les op maandag, woensdag en donderdag.

Proefles
Het is mogelijk een proef-zangles te doen! Klik hier voor het inschrijfformulier proefles.

Lesvormen
Je kunt kiezen uit verschillende lesvormen:

Jaarcursussen:
1. Privé-zangles iedere week: je hebt iedere week 30 minuten privé-zangles
2. Privé-zangles om de week: je hebt om de week 30 of 40 minuten privé-zangles
3. Duo-zangles: je hebt iedere week 40 minuten zangles met een andere leerling samen
4. Groeps-zangles: je hebt iedere week 45 minuten zangles in een groepje van 3 personen, of 1 uur zangles in een groepje van 4 personen

Het is goedkoper om in een groepje zangles te hebben, maar in een individuele zangles leer je meer omdat de docent zich volledig op jou kan richten.

Volg je liever een korte cursus dan kun je ook nog denken aan:

  1. de Wereldmuziek Vocal Group
  2. Knipkaart: 8 privezanglessen van 30 minuten. Je maakt afspraken met de docent wanneer jij je lessen wilt volgen. Een knipkaart van 8 lessen moet wel binnen 19 weken opgebruikt worden. Daarna vervallen de resterende lessen.

Tarieven
Wil je weten wat de lessen kosten? Ga dan naar de pagina Tarieven.

Aanmelden
Aanmelden kan via het inschrijfformulier.
Maar je kunt ook eerst een proefles volgen en kijken of het wat voor je is! Je schrijft je in voor een proefles via het inschrijfformulier proefles.

proefles aanvragen

Inschrijven voor zangles of koor