Jolanda is zangeres, zangdocent en koordirigente. Zij leidt verschillende vocal groups in Haarlem en geeft zanglessen bij de Hart Muziekschool te Haarlem.

In 1998 studeerde ze af aan het conservatorium voor de studie Zang Pop & Jazz. Daar studeerde ze o.a. bij Maria Rondèl, Herman van Doorn en Margriet Eshuys. Daarnaast volgde ze Masterclasses bij Ineke van Doorn, Mathilde Santing, Rhiannon (USA) en Denise Jannah. Na de conservatoriumstudie woonde zij enkele jaren in Ierland, waar zij zich specialiseerde in Ierse muziek.

Daarna is zij begonnen met lesgeven bij de Hart Muziekschool te Haarlem (voorheen Muziekschool Zuid-Kennemerland). Inmiddels geeft zij daar al meer dan 10 jaar met veel plezier zangles, en heeft zo veel ervaring opgedaan in het lesgeven van leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus.

Nieuwsgierig als zij is heeft zij zich verdiept in de nieuwste zangtechnieken; die van Jo Estill (Estill Voice Training Technique) en die van Catherine Sadolin (Complete Vocal Technique), Brett Manning (Singing Success) en Per Bristow (The singing zone)

Jolanda heeft veel ervaring met het zingen van allerlei stijlen; zij is ooit begonnen in musicals, daarna zong zij veel in popbands en jazzbands. Sinds 2008 zingt zij in wereldmuziekband Shimayana en sinds 2009 in de Ierse band Unicorn (www.unicornmuziek.nl). 

Ook schrijft zij zelf muziek: een tijdje deed zij dit onder het pseudoniem Walkyri maar inmiddels maar gewoon weer onder haar eigen naam. Het schrijven van muziek resulteerde in verschillende samenwerkingen en verschillende CD’s. Je kunt nummers van deze CD’s beluisteren op de pagina Singer-songwriter!